SKÅNSKT JULBORD PÅ ÖJA KROG!

I år bjuder vi in till något nytt! Eller kanske är nygammalt ett bättre ord att beskriva Öja Krogs julbord 2020.

Restaurangen som tidigare år varit hjärtat i våra julbord; där första julkänslan infinner sig, där granen står smyckad, där vi möter nära och kära, där vi njuter av första glöggen och unnar oss vinterns första pepparkakor, det är precis just där, i hjärtat av Öja Krog, hela vårt fantastiska julbord kommer ta plats i år!

Vi har valt att anpassa vårt julbord efter nutida förutsättningar, så att alla generationer, ska känna sig trygga och väl omhändertagna. I år välkomnar vi därför er till lilla restaurangen där ett limiterat antal gäster kommer få chansen att avnjuta vårt stora, goa julbord.

Vårt stora traditionsenliga skånska julbord är fyllt till bredden med läckerheter och kommer stå uppdukat till er precis som de senaste 25 åren. Med flera närproducerade alternativ kan vi lova att här finns något för alla smaker, under hela kvällen.

Kring sillen har vi som alltid ett tiotal sillsorter, med likväl traditionella som nya smaksättningar, vid det kallskurna har vi inslag av allt från viltkött till julskinka, rökt fågel, korvar, och tillbehör för alla smaker. Utöver det kallskurna har vi fisksida med flera varianter av lax, räkor, rökt torsk, fiskpaté och mer därtill. På det småvarma serverar vi bland annat hemlagade köttbullar, nattbakade revben, rödkål, brunkål, lutfisk med senapssås och vår egen Janssons frestelse.

När ni avnjutit de ovan nämnda är det dags för ris a la Malta, saftsås och en god kopp kaffe.

Till detta får ni såklart inte missa Öja Krogs signatur Besk och egenkryddade Grötsnaps.

Självklart hjälps åt att hålla taktpinnen för kvällens snapsvisor!

Som om inte detta vore nog har vi även ett välfyllt gottebord och vi hoppas alla har plats kvar i magen för vårt hemlagade julgodis.

Under kvällen kan ni förvänta er en intimare julkänsla, en hemma-hos-känsla, där vi på Öja Krog ger er det bästa av vad vi samlat på oss under de senaste 25 jularna: go mat, i gott sällskap, i en fantastisk vintermiljö, där du som gäst står i centrum!

Vi öppnar dörrarna från 18.00 fredagar och lördagar, söndagar från 13.00
Pris: 595 kronor/kuvert
Vi bestämmer tillsammans när ni vill anlända, allt för att undvika trängsel vid ankomst. Alla bokningar sker via mail: amelie@ojakrog.se

OBS! Söndagarnas lekhörna och tomtebesök utgår för att minimera risken för smittspridning av Covid-19.

Vi förstår att det uppstår mycket frågor i tider som dessa, därför har vi valt att samla alla våra svar HÄR!

Är ni ett större sällskap (min. 40 pers) som vill avnjuta ett privat julbord på Öja Krog? Eller hittar ni ingen dag/tid som passar er? kanske med företaget eller hela stora släkten? Hör av er till oss, vi är flexibla och vill givetvis att så många som möjligt ska få njuta av vårt stora julbord i år.

Årets julbordsdatum:
27/11
28/11
29/11

4/12
5/12
6/12

11/12
12/12
13/12

Varmt välkomna!
Philip med personal

julbord
IMG_8356
23